Själfyllt med stort självförtroende

Amos Lee Mission Bell (Blue Note/EMI)
Amos Lee ”Mission Bell” (Blue Note/EMI)

 betyg 4

Detta album är nummer fyra för Amos Lee. Han fortsätter att utvecklas och övertyga. Främst genom sin röst och sitt sätt att sjunga, men också att han skriver bra låtar. Jazz, pop, folkrock eller soul – alla stilar passar hans smidiga stämma. Sen blir det naturligtvis inte sämre när han har lierar sig med producenten Joey Burns och musiker inom Calaxico-kollektivet. Bara kolla in El Camino där mexicaliblåset smyger in och färgar musiken  med sin ökenstämning.

Amos verkar fullständig trygg i händerna på Joey Burns och har på Mission Bell bjudit in en skön samling duettpartners. Sam Bean/Iron&Whin/i Violin, Priscilla Ahn gästar i Stay With Me, Lucinda Williams i snygga Clear Blue Eyes och på slutet av albumet smyger Willie Nelson in med sin karaktäristiska röst.

Ledordet för detta album är soulfärgad country och resultatet är förbluffande bra. Det spelar ingen roll om musiken är popinfluerad som i Flower 8, gospelstukad i Jesus eller ljudparksljudande mörka Out of the cold.

Amos Lee sjunger själfyllt med stort självförtroende, insikt och säkerhet. Sedan måste jag skriva Calaxico en gång till.

Bengt Berglind

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

14

02 2011

Your Comment