Glimtar till emellanåt

Drive-By Truckers Go-go Boots (Pias/Border)
Drive-By Truckers ”Go-go Boots” (Pias/Border)

betyg 3                               I butik: 11 februari

Detta sydstatsband har inte legat på latsidan i studion precis. Vid sidan av sin rika produktion har de också kompat soulcomebackande Betty LaVette och Booker T  på soloalbumet Potato Hole. Kanske är det en viss grad av utbrändhet som nu har drabbat DBT på nya albumet, som spelades in samtidigt som förra årets The Big To-Do.

För även om det stundtals glimtar till på detta mer tillbakalutade album som andas mer country och soul än tidigare, så är det lite för tunt med fyra – fem bra låtar. Jag tänker då i första hand på Dancing Rickey och Eddie Hintons Where’s Eddy med den souldränkta basisten Sharon Tucker vid sångmicken. Den andra Hintoncovern Everybody Needs Love, Used To Be A Cop och Go Go Boots håller även dom hög sydstatsklass i nivå med deras kreativa höjdpunkt Brighter Than Creation’s Dark från 2009. När det inte funkar för DBTs så haltar den vanligtvis så säkra rytmmaskinen, och det som brukar vara väloljad småkokande sydstatsrock låter rutinmässigt, skissartat och segt. Kanske dags för en kreativ paus och ladda batterierna. Under tiden detta sker kan du kolla in nämnde Eddie Hinton, en blue-eyedsoulartist av rang.

Bengt Berglind

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

09

02 2011

Your Comment