Fullt Otis Redding-påställ

Charles Bradley No Time For Dreaming (Daptone/Border)
Charles Bradley ”No Time For Dreaming” (Daptone/Border)

betyg 3

Om till exempel How Long eller Golden Rule från detta album spelas på radion utan förvarning skulle jag  med största säkerhet höja volymen och tänka…whaooo vilket sound, viken bra låt ! Vi pratar retro soul med stora  feta bokstäver med rötterna i sextiotalet, amerikanska södern, Otis Redding och James Brown. Männen bakom detta är Charles Bradley och producenten/medmusikanten Thomas Brenneck. Sångaren Charles Bradley som enligt pressuppgifter varit med om det mesta i LHS (livets hårda skola).

All musik på albumet i fråga är orginallåtar skrivna av  nämnda duo som här ovan. De följer formel A när det gäller soulmusik från förr. Menahan Street Band lirar en tight och oklanderlig soulfunk med snygga blåsinlägg, ett ljuvligt orgelljud och  en samspelad rytmsektion. Skivmärket Daptone innefattar bland annat även den kvinnliga soulkollegan Sharon Jones.

Det som stör mig en aning är att  huvudpersonen själv Charles Bradley sjunger med fullt Otis Redding-påställ i stort sett genom hela plattan, vilket innebär att det blir en smula enahanda sångmässigt. Variation efterlyses, men som sagt bandet är sagolikt och själfullt så det räcker om du gillar klassisk soulmusik .

Bengt Berglind

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

12

02 2011

Your Comment