Bay Area-thrash med finess

Death Angel Relentless Retribution (Nuclear Blast/Warner)
Death Angel ”Relentless Retribution” (Nuclear Blast/Warner)

betyg 4

Jaaaaaaaaaa! Jag vill bara skrika rakt ut av glädje när jag hör inledande thrashmonstret Relentless Retribution. Death Angel är tillbaka på allvar och det är tydligt att dom vill att vi lyssnare ska förstå det.

Basen mullrar, gitarrerna är ettriga, trummorna driver på och sången är vass. Det går inte att låta bli att jämföra med Forbidden, men personligen tycker jag att DA är aningens vassare.

Det som skiljer DA från andra Bay Area-band är dom snillrika arrangemangen, lyssna exempelvis på magnifika Claws In So Deep. Den låten framstår för varje lyssning allt mer som en av bandets absoluta karriärhöjdpunkter. Den är helt enorm!

Individuellt går det inte att bortse ifrån att sångaren Mark Osegueda läter bättre än någonsin. För bevis är det bara att lyssna på Into The Arms Of Righteous Anger, vilken ger honom chansen att visa upp flera sidor av sångregistret.

Produktionen är in your face, det vill säga livekänslan är påtaglig och det är inga fel. Men det är ändå just produktionen som är det enda minus jag kan hitta med skivan. Jag kan nämligen inte låta bli att tänka på hur det här skulle låta med en ”luftigare” produktion. Det skulle kunna höja musiken till en ännu högre nivå. Tror jag…

Hur som helst; Relentless Retribution är teknisk thrash av yppersta klass som visar att genren fortfarande utvecklas samtidigt som den är fast förankrad i rötterna. Mycket tack vare veteraner som DA. Behöver jag säga mer? Nej, jag tänkte väl det. Enjoy!

Magnus Bergström

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

05

02 2011

Your Comment