Värmande countrykänsla

Chip Taylor & Carrie Rodriquez The New Bye and Bye (Trainwreck/Border)
Chip Taylor & Carrie Rodriquez ”The New Bye and Bye” (Trainwreck/Border)

betyg 4

Låtskrivarveteranen Chip Taylor samarbetade under några år med  violinisten och sångerskan Carrie Rodriquez. Detta resulterade bland annat i ett par utmärkta plattor och turnéer världen över.

Nu verkar samarbetet tillfälligt  återupptagits med samlingsplattan The New Bye And Bye som inledningsvis bjuder på fyra nyinspelade spår som lovar gott. De har alla den värmande countrykänslan som ofta präglar Chip Taylors låtsnickeri. Till detta fogas duons röster, Chips murriga veteranröst som andas erfarenhet och tradition och Carries sträva uttrycksfulla stämma. Till detta plussar vi på Carrie Rodriquez sensuella fiolspel som hela tiden kommer in och förstärker melodierna med vemod och svärta.

Efter de fyra första spårens bländande inledning serveras vi elva låtar som man plockat ut från parets tidigare alster. Enbart hälften av dessa når upptill de fyra nyskrivna inledningsspåren. Som avslutning på The New Bye And Bye får vi en liveversion av Taylors två stora folkliga hits, Wild Thing och balladen Angel of The Morning.

Vill du har mer och bättre musikalternativ av dessa sympatiska musikanter med stort M; då kan du välja Chip Taylors Black and Blue America från 2001 eller Carrie Rodriquez Love and Circumstanses som kom i fjol.

Bengt Berglind

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

23

01 2011

Your Comment