Tar sin skäggrock på allvar

Grand Archives Keep in mind Frankenstein (Sub Pop Records/Border)
Grand Archives ”Keep in mind Frankenstein” (Sub Pop Records/Border)

betyg 2

Det är svårt att axla förväntningarna när man kommer från ett omskrivet band som The Band of Horses. Som är så bra och har fått sådan hype.

Hursomhelst så hoppade Matt Brooke av The Band of Horses och startade Grand Archives. Det första och självbetitlade albumet såg dagens ljus för två år sedan. Det skulle ta nästan två år att få ihop “Keep in mind Frankenstein”. Med all rätt skall det ta ett tag att göra bra skivor. Debuten imponerade inte så mycket rent musikaliskt, det var Matts sång som blev behållningen.

Den här skivan är betydligt mörkare och lite mer sorgsen. Det är mer mysfaktor på dem nu. Bandet har själv beskrivit sin musik som att de står mitt i mellan Bee Gees och The Beach Boys. Det är en mjukare melodi än i hans tidigare band som presenteras. Första skivan var nästan mjäkig och slätstruken. Här har man skärpt till sig och tar sin skäggrock på allvar. Tyvärr når de aldrig ända fram och det är hästlängder mellan Grand Archivies och The Band of Horses. Men jag önskar att det blir bättre med tiden och att det blir jämt skägg mellan banden.

Mattias Ransfeldt

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

25

01 2011

Your Comment