Norska retrotoner

Winter Parade Two (Perris/Sound Pollution)
Winter Parade ”Two” (Perris/Sound Pollution)

betyg 3.5

Vårt kära grannland i väst har flera gånger bevisat att de är att räkna med i rock-/metalvärlden, kanske framförallt genom Jorn, men även med 80-talsdoftande Winter Parade som med sitt andra album, enkelt döpt till ”Two”, på allvar ska ta över världen.

Okej, riktigt så långt kommer de kanske inte att ta sig, men skivan är lättlyssnad och svängig och allting är så mycket 80-tal att man nästan förväntar sig att se Europe komma gåendes utanför vardagsrumsfönstret. Vilket är underbart om man saknar 80-talets enkelhet och muntra toner. Själv är jag riktigt imponerad av hur bra de lyckats med skivan och jag hoppas se mycket av detta band i framtiden.

Mycket mera behöver egentligen inte sägas om detta band. Några favoritlåtar är ”Homeward Bound” som är riktigt pampig. Dice Jacobsen gör här ett kanonjobb liksom med skivan rakt igenom.  Även spår nummer sju ”Leave it Behind” är en låt att kolla närmare på liksom inledande ”Real Life City”

Tobias Blixt

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

07

01 2011

Your Comment