Laidback lyssning

David Bromberg ”Use Me” (Appleseed/Border)

David Brombergs namn har man stött på genom alla musiklyssningsår som en habil gitarrist och studiomusiker, när det i första hand gäller amerikansk rootsmusik av alllahanda slag. Det är lättare att räkna upp vilka han inte har spelat med, men nu blir den listan också lång så det ägnar vi oss inte åt.
Istället kollar vi hans nya soloalbum Use Me, där han har bjudit in musikaliska vänner att skriva låtar, gästspela eller producera. Många har känt sig kallade att dra sitt musikstrå till stacken. Dr. John, Levon Helm, Vince Gill, Los Lobos och John Hiatt samt ett dussin till.

Resultatet blir bluesbaserad musik, med inslag av blue-eyed soul och några countrystänk, som småsvänger och tuffar på lite skönt laidback. Fortfarande kan man konstatera att David är en utsökt och variationsrik gitarrist; och det är gitarrspelet som håller igång detta album, för någon stor sångare är inte den gode herr Bromberg. Han sjunger med en lite torr gammelmansröst. Det är ok men inte mer.

Use Me är ett album för söndagsförmiddagar i soffan, när du kan lyssna så där lite halvt avslappnat, läppja på en latte och plöja helgbilagan av DN.
 
Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

26

01 2011

Comments are closed.