Death metal-fullträff rakt i solarplexus

Kataklysm Heavens Venom (Nuclear Blast/Warner)
Kataklysm ”Heaven’s Venom” (Nuclear Blast/Warner)

betyg 4.5

De två första låtarna på Kanadensarnas nya alster golvar mig direkt och sedan är jag nere för räkning skivan igenom. Wow!

”Heaven’s Venom” är en death metal-kvalitetprodukt, punkt slut. Det handlar om mangel av yppersta klass, men samtidigt finns det gott om melodiösa inslag som ger lyssnaren tid att ”andas” en aning. Men fokus ligger helt klart på (musikalisk) hårdhet och brutalitet.
För den som tycker om när ös, groove och melodi blandas är det inget att tveka på; den här skivan är ett absolut MÅSTE i samlingen. Och då har jag inte ens nämnt den suveräna sångaren Maurizio Iacono (också bas) vars lungor verkar gjorda av stål.

Min personliga favoritlåt är ”As The Wall Collapses”, som är en aggressiv godbit i vilken death metal- och hardcore-sång mixas på ett överraskande bra sätt.

Andra självklara favoriter är dom tidigare nämnda inledningslåtarna ”A Soulless God” och ”Determined (Vows Of Vengeance)” som cementerar kvalitetsstämpeln redan från start.

Extra stilpoäng delas ut för snygga Pantera-vibbar i gitarrspelet i ”Numb And Intoxicated”.

Den enda orsaken till att jag inte delar ut en betygsfemma är att jag hoppas på att nästa Kataklysm-skiva på något sätt ska kunna ta death metal till en ännu högre nivå. Hur nu det ska kunna gå till…

”Heaven’s Venom” är musik som gör livet värt att leva!

Magnus Bergström

Fotnot: Kataklysm själva kallar sin musik för ”Northern hyperblast”.

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

21

01 2011

Your Comment