Välarrangerad musik som funkar i många stugor

Georg Wadenius Reconnection (Capitol/EMI)
Georg Wadenius ”Reconnection” (Capitol/EMI)

betyg 4

Jojje som han kallas är en fantastisk musiker och liksom Janne Schaffer en av våra största gitarrgiganter. Dessa båda herrar tillhör vårt svenska musik- och kulturarv. De är viktiga kuggar i det musikaliska maskineriet.

Georg gästas av stora namn som Frida, Nina Persson, Peter Jöback, Helen Sjöholm, Nicolai Dunger, Rita Eriksen, Silje Nergaard och Kleerup. Bara en sån sak.

Både Nicolai Dunger och Nina Persson gör helt gudomliga insatser. Det är finns en lite roadtrip-känsla över skivan. Lite nattradio över det hela. Det doftar Mark Knopfler lång väg. Det är AOR för alla vuxna män runt 50 år. Gillar man Sting, Peter Gabriel och Dire Straits, ja då funkar det här i vilken stuga som helst. Det är idel kompetenta musiker som medverkar på skivan och en bredd på gästartisterna.

Mattias Ransfeldt

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

07

12 2010

Your Comment