Hardcore med tyngd

Madball Empire (Nuclear Blast/Warner)
Madball ”Empire” (Nuclear Blast/Warner)

 betyg 3.5                              Spotify

Bandledaren Freddy Cricien & co kan det här med hardcore, så skivbolaget Nuclear Blast har med dessa veteraner (bandet bildades 1988) i stallet breddat repertoaren ytterligare.

Inledningen på Empire är smått fenomenal och betygsmässigt lutar det i det läget åt en stark fyra/svag femma. Men en bit in i skivan är det uppenbart att det blir lite väl mycket av samma vara: korta låtar med riffstarka rytmer och refränger med ”gang vocals”.
Klart starkast lyser fullträffen Con Fuerza, som är en av dom bästa låtar undertecknad hört under året. Men trion Invigorate, Danger Zone och Glory Years är inte långt efter.

Empire har producerats av metalmeriterade Eric Rutan (Hate Eternal) som tidigare har jobbat med exempelvis Cannibal Corpse. Inga fel för ett band med så många skivor bakom sig att låta någon utanför hardcore-familjen sita bakom mixerbordet. Ljudet är tungt och kristallklart, och fördelningen av ljudutrymmet mellan instrumenten och sången är välbalanserad.

För min del gör det inget om nästa Madball-skiva fortsätter i den här stilen, men med färre låtar (för att undvika upprepning).
Det vore inga fel att få uppleva den här energin i en mysig konsertlokal i Sverige 2011…

Magnus Bergström

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

29

12 2010

Your Comment