Smälter samman till en musikalisk enhet

Badly Drawn Boy Its What Im Thinking Part I - Photographing Snowflakes (Ear/Playground)
Badly Drawn Boy ”It’s What I’m Thinking Part I – Photographing Snowflakes” (Ear/Playground)

betyg4106

Damon Gough mer känd i England som Badly Drawn Boy är den där engelska musikmuppen med en ständig bad-hair-daymössa neddragen i pannan de sista tio åren.

Detta  nya album är enligt den engelska musikpressen någon sorts comeback efter en kreativitetskris som pågått i ett antal år. Och det verkar som om den pausen har gjort honom gott. Mössmannen tar oss med på en musikaliskt tripp genom ett böljande tonlandskap med stora arrangemang och mjuka melodislingor. Det vilar ett sakralt psykedeliskt lugn över melodier som  gör att man stundtals sveps med i vad som kan vara en resa genom tid i ett genomengelskt sommarlandskap

Vad som också gör att detta kan vara en platta som man kommer att återvända till under vinteridet är att Damon sjunger vidunderligt bra och att hela albumet It´s What I Thinking är så bra producerat så det smälter samman till en musikalisk enhet. Sånt händer allt för sällan i dag. Det är tydligen bra med en kreativitetsblackout på några år om det blir så här bra när det lossnar på allvar. Och inte nog med det, för detta lär vara nummer uno i en trilogi. 

Bengt Berglind

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

23

11 2010

Your Comment