Born to be malaj

Attentat Attentat är bäst (Rykkman/Border)
Attentat ”Attentat är bäst” (Rykkman/Border)

betyg 3

Här är samlingen som sammanfattar Göteborgsbandet Attentats karriär. Skivtiteln är så där lagomt kaxigt skön – sen att Attentat aldrig var eller kommer vara bäst är en annan sak. De var med och levererade några odödliga punkpärlor, men bortsett från dessa pärlor var Attentat ett ganska medelmåttigt punkband. Efter en singel och två EP:s började man dra sig mer mot pop och rock – vilket i och för sig inte enbart var till någon nackdel – några av de senare låtarna är riktigt trevliga.

Totalt sett en trevlig samling och sammanställning av ett betydande band i den svenska punkrörelsen. På plattan samsas klassiska punkdängor med andra mer eller mindre bortglömda pärlor och låtar som man helst inte vill höra igen. Bäst är självklart punkpärlorna från de tre första utgivningarna. De viktigaste lyssningstipsen från skivan är låtarna ”Ge fan i mig”, ”Unga och många”, ”Operahuset” och ”En meningslös dag”. Det som gör att betyget dras ner är att samlingen är på tok för lång med sina 26 låtar där minst en handfull låtar inte är bra nog för att vara med på en best of-skiva.

Lars Svantesson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

03

11 2010

Your Comment