Heavy metal med politiskt budskap

Sons of Liberty Brush/Fires of The Mind (Century Media/EMI)
Sons of Liberty ”Brush/Fires of The Mind” (Century Media/EMI)

betyg 3

Jon Schaffer är en man med många gitarrer i luften: Iced Earth, Demons & Wizards och nu albumdebuterande projektet Sons of Liberty.

Och herr Schaffer spelar inte bara gitarr på skivan utan är också mannen bakom mikrofonen och det låter inte dumt alls. Visst är det inte alltid klockrent tonmässigt men det ger å andra sidan låtarna en mycket personlig touch. Sistnämnda är förstås extra passande med tanke på att det handlar om ett angeläget personligt budskap som ska föras fram. Vilket då? Jo, nämligen dagsläget i USA och då framför allt ekonomiskt. Det är lätt att konstatera att herr Schaffer inte är direkt nöjd med läget…

Musikaliskt handlar det om traditionell metal med tyngden i fokus. Inga konstigheter alls egentligen och likheterna med Iced Earth är ofta slående. Bäst är inledande Jekyll lsland och avslutande We The People. Låtar som är lika bra som det mesta i Iced Earth-katalogen. Jag kommer faktiskt på mig själv med att – överraskande nog – stundtals inte sakna Iced Earth överhuvudtaget…

Och för den som undrar kan betygstrean i ord översättas till ”bra men utan det lilla extra”.

Magnus Bergström

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

16

10 2010

Your Comment