Radiohårdrock av hög klass

Halestorm Halestorm (Atlantic/Warner)
Halestorm ”Halestorm” (Atlantic/Warner)

betyg 4

Snacka om gottgottigottgott, det här är bitvis riktigt bra grejer. Och det var onekligen på tiden att Halestorm – som bildades redan 1997 – fick till det på skiva.

Skivans öppning är inget annat än helt suverän: Rivstart med intensiva ”It’s Not You” som (ovanligt nog) börjar direkt med refrängen och sedan hitsingeln ”I Get Off” som är så nära den perfekta radiohårdrockslåten som man kan komma.

Textmässigt är det mycket hjärta och smärta, något som kan bli enformigt i längden men eftersom texterna känns så personliga håller det skivan igenom. Förresten; är det bara jag eller är inte en stor del del av gitarrspelet i vackra balladen ”Familiar Taste Of Posion” snarlik Eurythmics-låten ”Sweet Dreams (Are Made Of This)”?

Halestorm är radiohårdrock av hög klass. En stor orsak till det är sångerskan/gitarristen Lzzy Hale som har en klockren röst med ett personligt uttryck (lyssna bara på ”I’m Not An Angel”). För den som – liksom undertecknad – tycker om melodier med känsla men också vill ha lite klös i paketet är Halestorm helt enkelt ett givet val.
 
Magnus Bergström

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

17

04 2010

Your Comment