En hyfsad debutplatta

Her Bright Skies Causing A Scene (Panic/Bonnier Amigo)
Her Bright Skies ”Causing A Scene” (Panic/Bonnier Amigo)

betyg 2.5

Första kontakten jag fick med Social Siberia, eller Joakim Jensen som han heter till vardags, var när jag första gången kom in på hans Myspace-sida i början av mars. Jag blev väldigt intresserad när han sa sig vara en blandning av pop, akustisk och skatepunk. Då började jag hoppas på att det skulle vara musik i samma stil som tidiga Billy Bragg eller ännu hellre rebellisk anti-folk i samma skola som Hamell on Trial. Men så fel det visade jag hade. Musikaliskt låter Social Siberia snarare som ett poppunkigt Rocky Dennis (Jens Lekmans projekt innan han blev just Jens Lekman). 

Skivan innehåller många fina popmelodier som leveras på ett ganska eget sätt. Tyvärr fastnar han ändå i den typiska singer/songwriter högen av artister och där finns många fler som gör det både bättre och mer intressant. Jag tycker skivans bästa spår är ”17”, ”Lone Gunman” och ”Can’t Commit Without A Loss”. Kolla upp dem för att göra dig en uppfattning om Social Siberia.

Lars Svantesson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

13

04 2010

Your Comment