Proffsig AOR made in Brazil

Auras New Generation (Frontiers/Triada/BAM)
Auras ”’New Generation”’ (Frontiers/Triada/BAM)

betyg 3.5

Det första jag kom att tänka på när jag lyssnade igenom New Generation första gången är hur mycket musiken påminner om AOR-storheter som Journey, Boston, Toto, Chicago och Survivor. Och det är förstås inte illa pinkat.

Likheterna jag tänker på gör sig framför allt gällande låt- och produktionsmässigt. Men hur snyggt det än är paketerat så är känslan att skivan saknar den där omedelbara ”hitsingeln”. Men då får man tänka på att det handlar om debutskivan från ett band bildat så sent som 2007 och som redan låter som ett rutinerat AOR-band. Och jag måste erkänna att jag – fördomsfullt, jag vet – inte hade väntat mig AOR av den här klassen från ett brasilianskt band…

Sången av Gui Oliver pendlar mellan bra till mycket bra, även om det vid enstaka tillfällen är uppenbart att engelska inte är hans modersmål. Lyssna bara på Feel The Touch i vilken ordet touch uttalas ”töch” med aningens värmländsk (!) touch.

Låtmässigt är det en fyrling som sticker ut: Beauty Of Dreams, Reach Out, Forever In Your Eyes och Hungry Hearts. Sistnämnda låt var den första som bandets grundare (sångaren Gui Oliver och gitarristen Ferpa Lacerda) skrev tillsammans och man kan onekligen säga att det uppstod musikkärlek vid första försöket.

Sammantaget en lovande debut som även om den saknar låten med ”det” gör att jag redan ser fram emot att höra uppföljaren. Auras kan bli stora…

Magnus Bergström

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

29

03 2010

Your Comment