Aggressivt och tight med Bay Area-veteraner

Exodus Shovel Headed Tour Machine: Live at Wacken (Nuclear Blast/Warner)
Exodus ”Shovel Headed Tour Machine: Live at Wacken” CD+2DVD (Nuclear Blast/Warner)

betyg 3.5

På scen är Exodus en vitamininjektion och många års erfarenhet gör att det är tight och inte minst välspelat när Bay Area-veteranerna är i farten.
Shovel Headed Tour Machine (Live At Wacken) är som namnet avslöjar inspelad på klassiska festivalen Wacken inför närmare 80.000 personer, och visar upp ett band som lever för sitt metalhantverk.

Att gå in på enskilda låtar känns onödigt, det räcker med att konstatera att skivan representerar både då och nu. Och det är uppfriskande med veteraner som inte lever i det förgångna utan spelar övervägande nyare låtar, som påfallande ofta står sig bra i jämförelse med klassikerna.

Trots att frontmannen Rob Dukes inte når sina föregångares nivå – och påfrestande ofta använder sig av svordomar – så är Exodus live en kraft att räkna med.
Herr Dukes är dock värd respekt för sitt ställningstagande mot Usama bin Laden, lyssna bara på introduktionen (och texten) till Children Of A Worthless God…

Den som har biljett till Getaway Rock Festival i Gävle med bland andra Exodus, har all anledning att känna sig förväntansfull.

Magnus Bergström

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

12

03 2010

Your Comment