En ängel som singer-songwriter

http://www.sophie-zelmani.com/
Sophie Zelmani ”I’m the Rain” (Epic/Sony)

betyg 4

Trots sin lågmälda och mjuka framtoning både musikaliskt och som person är Sophie Zelmani, i mitt tycke, en av våra mest distinkta och kraftfullaste artister. För mig låter Zelmani lite som jag inbillar mig att en kvinnlig ängel skulle låta om hon fick för sig att anta jordisk form, bli singer-songwriter och spela in skivor. Ja, det vilar något tidlöst över Zelmani som gör att jag tror att hon kommer att leva kvar länge och slutligen får ta plats i samma pantheon som t.ex. vår älskade Monica Zetterlund. För så bra är Zelmani.

Förra albumet The Ocean And Me (2008) var en underbar skiva och ett balsam för själen att lyssna på. Nya skivan I’m the Rain låter ungefär som titeln annonserar: som ett ljuvt och stilla regn – förslagsvis ett vårregn. Kan behövas efter denna vinter.

Henric Ahlgren

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

25

02 2010

Your Comment