”Äntligen här igen”

Freda Ett Mysterium (Universal)
Freda’ ”Ett Mysterium” (Universal)

betyg396

“Äntligen här igen” utbrister comebackande  gruppen Fredá på nya plattan Ett mysterium. Direkt känner man igen Fredá, främst på grund av Uno Svenningssons karaktäristiska röst. Till detta lägger man denna gång en vägg med läckra grusiga gitarrer och en del bra melodier i botten. Det räcker långt. Men inte hela vägen. För i små doser på radio eller andra sammanhang fungerar Unos säregna röst – men inte i låt efter låt på en hel CD.

Kanske är det  mixningen av plattan som drar ner helhetsintrycket hos mig. Unos röst ligger inpackad i någon sorts vadderat filter. ”Bäste vän” kommer att bli en radioplåga med en bra textidé. Annars hamnar Fredas texter, som är klart över medelmåttet, mitt emellan Le Marc och Ledin. För nya vänner av mogenpop och gamla vänner av Fredá  är “Ett Mysterium” säkert välkommen. I små doser säger även jag: ”Äntligen här igen”.

Bengt Berglind

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

10

02 2010

Your Comment