Bruce har hittat rätt solostil

Bruce Kulick "BK3" (Frontiers)
Bruce Kulick ”BK3” (Frontiers)

 betyg3526                                      I butik: 27 jan

Det har gått mer än fem år sedan senaste Kulick-skivan (”Audiodog”) och i och med nya ”BK3” känns det som att Bruce Kulick har hittat rätt solostil.

Bruce blandar olika stilar inom den melodiösa 70-och 80-talshårdrocken, men det finns ändå en röd tråd i gitarrspelet. Och det är ingen tvekan om att det är Bruce som ”äger” skivan.
Många kallar Kiss ”Carnival Of Souls” för något av en Bruce-soloskiva, men det kan inte vara mer fel. Nej, det räcker med att lyssna på ”BK3” för att förstå var Bruce har sitt musikhjärta.
”BK3” rivstartar med ”Fate” som domineras av ovanligt aggressivt gitarrspel för att vara signerat herr Kulick.

Gene Simmons gästsjunger på ”Ain’t Gonna Die” och det är en låt som som passar honom som hand i handske både musikaliskt och textmässigt.

”Friend Of Mine” med John Corabi bär starka drag av Union (Bruce och Johns tidigare grupp) och är kanonlåten som Union aldrig lyckades få till. Lugna verser med bra sång, en refräng som fastnar direkt och hela kalaset kryddas av ett läckert gitarrsolo.

”Hand Of The King” med gästspel av Nick Simmons (ja, Gene Simmons son) är en av skivans bästa låtar. Äpplet faller inte långt från trädet..

”I’m The Animal” med Tobias Sammett (Edguy) bakom mikrofonen och Eric Singer (Kiss) bakom trummorna är en melodiös hårdrockskaramell med ett vasst gitarriff.

Och för den som tycker om gitarrdueller är det bara att ryckas med av spelglädjen i ”Between The Lines” med Bruce Kulick och Steve Lukather i högform.

Avslutande bonuslåten ”Skydome” är ett fint instrumentalt stycke, som också återfinns på ”Audiodog”.

Jag kan inte tänka mig annat än att det är fler än Kiss-fantaster som kommer att få glädje av att lyssna på ”BK3”, och den är rentav snäppet bättre än dom senaste Kiss och Ace Frehley-skivorna.

Varför får då inte skivan ett högre betyg? Jo, (musik)hjulet är ju redan uppfunnet och så värst mycket nytt har inte herr Kulick att tillföra.

Magnus Bergström

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

25

01 2010

Your Comment