Kalifornisk countryrock

Old Californio "Westering Again" (Hemifrån)
Old Californio ”Westering Again” (Hemifrån)

betyg3527

Där country möter folk och rockmusik där hittar vi det kaliforniska bandet Old Californio. Bandet är helt klart influerat av musik från 1970-talet – jag tycker mig höra influenser från bland annat Manassas, Poco, Beach Boys, Byrds, Neil Young, The Who och Grateful Dead. På livescenen skulle jag inte alls bli förvånad om bandet drar ut sina låtar till jamsessions, för även på skivan känns det som att det är dit de vill utan att få utrymme för just detta.

Trots att de verkar ha goda förebilder och influenser lyckas inte Old Californio komma upp i samma division som de band som jag tidigare nämnt. Samtidigt kan jag inte påstå att de gör bort sig heller – de lyckas bra med att göra en riktigt trevlig skiva med bra countryrock. Jag tror att bandet har framtiden för sig och kan säkert komma upp i samma kaliber som tidigare nämnda storheter.

Lars Svantesson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

05

12 2009

Your Comment