Money, cash and money

Birdman "Priceless" (Universal)
Birdman ”Priceless” (Universal)

betyg387

Bryan ”Birdman” Williams från New Orleans är en av grundarna bakom omtalade och framgångsrika skivbolaget Cash Money Records som startades under tidigt 90-tal. Förutom att ha Lil Wayne, bland andra, som sin protegé kör Birdman på för fullt med den egna hiphopkarriären och släpper ett studioalbum sisådär vartannat år. Nu är det dags för Priceless som har föregåtts av den superba singeln Always strapped med coola rockgitarrer och ett fett beat. Singeln lovade mycket. Albumet som helhet håller inte riktigt lika hög klass. Den inledande kvartetten låtar tröttar en del med sitt enformiga tema pengar, pengar, pengar. Och pengar. Ungefär i den ordningen. Visst, det hör till genren och så vidare, men här blir det genast enahanda. Låter gör det å andra sidan bra. Birdman är en högklassig mc, rappar varierat i högsta grad och vet att krydda spåren med såväl gitarr som blås. Han är ju från The Big Easy, ju! Hyllningen till nämnda stad, Uptown Street, hör till skivans toppar. Som gäster bidrar Timbaland, T-Pain och förstås Lil Wayne.

Mats Johansson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

27

11 2009

Your Comment