Jul i Lottas hus

Lotta Engberg "Jul hos mig" (Lionheart/Universal)
Lotta Engberg ”Jul hos mig” (Lionheart/Universal)

betyg389

Enligt vissa internetsajter anses Lotta Engberg var en sexig MILF. Det är samma Lotta som gjorde ”Fyra bugg och en Coca Cola”; det är ”Bingolotto-Lotta” vi pratar om här. MILF eller inte så har hon i alla fall fått en nystart i och med just Bingolotto och Lotta på Skansen. Från att nästan haft en töntstämpel och lite väl tjo och tjim över sig, har hon nu enligt vissa blivit en MILF och enligt andra blivit folkkär.

Varningsklockorna ringer för fullt när jag tänker på Lotta Engberg och jul men det är en annan historia. När jag lyssnar på skivan så funderar jag på vad Lotta har på sitt julbord. Undrar om hon också har bruna bönor som vi. Är det vanligt med bruna bönor på ett julbord?

Jag undrar samtidigt som duetten med Sven Wollter rullar igång; ”En julsaga” (”Fairytale of New York”, legendarisk jullåt från 1987 med The Pouges och Kristy MacColl; den har utsetts till världens bästa jullåt av engelsk press) om Lotta också gör listor inför julen? Vad önskar hon sig i julklapp?

I ”Jul för mig” som hon gör tillsammans med Nordman funderar jag på om Lotta pysslar, pyntar, gör eget godis och bakar vörtbröd? Lyssnar hon på Christer Sjögren eller Elvis Presley? Antagligen sätter hon på Christer Sjögrens julskiva. Han finns även med på en utav duetterna (Blue Christmas) som görs bättre av Elvis. Såklart.

Springer Lotta runt på stan som alla andra yra höns och letar julklappar? Säger Lotta också: vi köper inga klappar till oss – bara till baren. Köper Lotta julgran? Eller har hon plastgran?

Hon gör även en duett med Jill Jonsson som anses vara Sveriges Dolly Parton, eller countrydrottning. Här blir det nästan en dansbandbattle. Kan nästan se framför mig att det skulle kunna urarta till en ”catfight” i studion. Vem vill stå närmast mikrofonen, vem skall höras mest och först och bäst?

Sexig eller inte så kommer Lotta ”MILFEN” Engberg undan med att det är dubbelmackorna som är de starkaste låtarna, duetten med den unge Alexander Rybak tillhör också ett utav de starkaste spåren.

Mattias Ransfeldt

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

28

11 2009

Your Comment