Golvar mig

The Knockouts "Among The Vultures" (Diamond Prime/Sound Pollution)
The Knockouts ”Among The Vultures” (Diamond Prime/Sound Pollution)

betyg4104                                       I butik: 27 nov

“There´s no escaping categorizing or stereotyping, but in the end it´s only rock´n´roll”, har The Knockouts skrivit på sin fina myspacesida. Yeah, right! Rock´n´roll är vad det handlar om, även om jag i egenskap av musikskribent ju gärna vill kategorisera och då vill kalla den fantastiska, högenergiska musik de åstadkommer rockabillypunk. Basen finns i 50-talet, sen tillkommer det flyhänta öset och underbara slamret.

The Knockouts är en trio: Johan Frandsen på gitarr och sång, Ted Jergelind trummor och sång. Tillkommer Ken Stone som trakterar ståbas och sång, även han.

Nya skivan Among the Vultures innehåller, på något spår när, idel höjdarnummer och lämnar garanterat ingen älskare av kvalitativ rock oberörd. Det är just så tight, intensivt, stökigt, dansant, expressivt, omedelbart, slagkraftigt, trallvänligt, explosivt och oundvikligt som det ska vara.

Among the Vultures spelades in på 6 svettiga, kan man förmoda, dagar i början av september och släpps 27 november. Albumet gästas föredömligt av Anders Borg på blåsinstrument. The Knockouts spelar i Skövde 28 november, Huddinge 11 december och ger sig därefter ut på en kortare Finlandsturné.

Mats Johansson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

24

11 2009

Comments are closed.