Rekommenderas till far

Bob Cheevers "Tall Texas Tales" (Inbred Records/Hemifrån)
Bob Cheevers ”Tall Texas Tales” (Inbred Records/Hemifrån)

betyg486

Bob Cheevers har sprungit på samma bakgator i Memphis som Elvis Presley, Johnny Cash, Jerry Lee Lewis. Han har sysslat med musik hela sitt liv, varit i musikbranschen i fyra decennier. Han låter mer som Willy Nelson än de nyss nämnda ikonerna. Hans röst påminner om Willy Nelsons röst när den är som bäst.  Han sjunger om händelser som han själv upplevt eller historier man har berättat för honom.

På skivan blandar han mellan lugna mogna ballader som ”Grown up people”, ”Give this heart” och ”Falling” till mer vuxet rockiga låtar som ”One Good Rib” och ”Budget Motel”. Om man läser lite om Bob Cheevers på nätet så har han vunnit en skoltävling, där hans band spelade ”Big River” (Johnny Cash) och hur låten ”I Saw The King” kom till. Den sistnämnda handla rom Elvis såklart. Hur han träffade Elvis, vinkade till honom som grabb och att han även har besökt Graceland och lånat toaletten, där Elvis senare skulle hittas död. Det blir lite ”Jag mötte Lassie” över det hela men på något sätt är det charmigt.  Bob skrev även en låt (”Big City Gambler”) som fanns till Elvis förfogande i slutet av 70-talet men som aldrig blev inspelad av Elvis av naturliga anledningar.

”Tall Texas Tales” är en otroligt jämn och bra skiva. När jag lyssnar på skivan i bilen, åker igenom Värmlandslandskap och passerar Lennartfors, Åmotfors, Jössefors och Arvika; då känns texterna som mina egna historier, löven är gula, rådjuren står och äter vid vägkanten och det är lite rått ute. Då känns det som skivan handlar om Värmland och människorna som bor och verkar här. Det är en skiva som gör sig bra i bilen och på nattradion. Eftersom det närmar sig Fars dag kan jag rekommendera denna till alla som funderar på att ge bort något till er far.

Mattias Ransfeldt

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

29

10 2009

Comments are closed.