Jazz är farligt, Punk är trevligt – eller hur var det?

AFI "Crash Love" (Interscope/Universal)
AFI ”Crash Love” (Interscope/Universal)

betyg473

När ”Crash Love” snurrade i cd-spelaren första gången blev jag grymt besviken på vad jag hörde. Det var inte alls vad jag hade väntat mig och därför kändes det motigt att behöva lyssna på skivan fler gånger för att ge den en korrekt bedömning. Men efter varje lyssning har skivan känts bättre och bättre. Nu när skivan har snurrat flertalet gånger har jag ändrat inställning till den och anser att det är en skiva med riktigt trevlig punkrock med starka popinfluenser.

Skivan innehåller två riktiga kanonspår ”Beautiful Thieves” och ”Medicate”, utöver dessa håller skivan en hög och jämn standard. ”Crash Love” är AFI:s åttonde fullängdare sedan starten i början av 90-talet. Trots det är ”Crash Love” mitt första möte med bandet och det har gjort mig intresserad av att följa bandet i fortsättningen och även ta en ordentlig blick i backspegeln för att se vad de har på sitt samvete sedan tidigare. Om det finns fler där ute som inte har hört AFI tidigare skulle jag vilja placera dem rent musikaliskt i samma fack som exempelvis ”Good Charlotte”, ”Sum 41” och ”Blink 182”.

Lars Svantesson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

02

10 2009

Your Comment