Ett avgrundsliknande mörker som vill sluka dig

Blood Red Throne "Souls of Damnation" (Earache/Sound Pollution)
Blood Red Throne ”Souls of Damnation” (Earache/Sound Pollution)

 betyg484

När jag lyssnar på norrmännen Blood Red Thrones nya skiva så blir jag jäkligt sugen på att se dem live och headbanga tills jag ramlar omkull. Souls of Damnation är bra på flera vis. Den är mycket välspelad från alla bandmedlemmars sidor och basisten Erlan Caspersen är nog grymmast med sina härliga basgångar och rivande traktorriff. Jag kan inte ställa den här skivan brevid någon annan dö-metal skiva och säga att de låter lika. Jag blir sugen på lite tidig svensk dö-metal när jag hör detta, och faktum är att Valle Azic från svenska death metal bandet Impious har agerat ljudtekniker på detta alster.

Jag känner en trygghet i Souls of Damnnation och jag tycker den har en bra genomgånde ljudbild och många intressanta inlägg här och där. Gitarrerna och trummorna skjuter som maskingevär och sången liknar mest nå’t avgrundsliknande mörker som vill sluka lyssnaren i sitt stora svarta hål. Om jag ska välja ut nån favoritlåt här så blir det Throne of Damnation och Prove Yourself Dead. Jag försöker hitta svagheter på skivan men kan inte hitta några. Det enda jag skulle vilja ha mer av är gittarsolon. Gillar du death så lyssna på den här plattan för den är jävligt death metal!!!

Tony Sundberg

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

27

10 2009

Your Comment