Odödlig energi

 klicka här

Black Eyed Peas "The E.N.D." (Interscope/Universal)
Black Eyed Peas ”The E.N.D.” (Interscope/Universal)

betyg59                                             Release: 10 juni

The E*N*D heter den, The Black Eyed Peas nya skiva. Det är sannerligen inget slut det rör sig om. Titeln utläses The Energy that Never Dies. ”I´m so 3008. You´re so 2000 and late”, blir vi varse redan i första spåret. Då är vi sanningen närmre.

Skamlös stilmix blir alltmer ett kännemärke för gruppen med de oefterlikneliga artistnamnen: Will.i.am, Taboo, Fergie och Apl.de.ap. Hiphop, soul, pop, funk, house, punk, techno… Influenserna är närmast oräkneliga och man kanske kan fråga sig: vad f-n vill The Black Eyed Peas egentligen? Efter några genomlyssningar är man inte svaret skyldig längre: göra världens bästa dansmusik! Det är nämligen uppenbart. Mixen kokar ihop till just det.

Likt Manu Chao sprider de musikens evangelium. Det är så gott som totalt i avsaknad av svärta. Dessutom ytterst drivande, energiskt, nyskapande och gosse, vad det svänger! Som en märklig (mänsklig?) kontrast till det enkla, goda världsförbättrande budskapet i låtar som One Tribe och Party All The Time antyder färska rapporter i pressen gnisslingar mellan gruppens medlemmar. Hursomhelst, detta kan mycket väl bli sommarens skiva.

Mats Johansson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

04

06 2009

Your Comment