Inte rätt bränsle denna gång

Cass McCombs "Catacombs" (Domino/Playground)
Cass McCombs ”Catacombs” (Domino/Playground)

betyg24

Det är en form av lite skev folkpop vi får oss till livs av denne tillbakadragne Baltimorebördige herre. Plattan startar upp med den ypperliga ”Dreams-Come-True-Girl” som har en härlig touch av 50-talets glada dagar samtidigt som ett lätt vemod slår an tonen tillsammans med McCombs lite skeva stämma. Ett snyggt öppningsspår av denne intressante låtskrivare som inte gärna snackar eller syns. Detta gör att jag får ett sug av mera och förväntar mig en leverans på en hel bunt av dessa snyggt snedfriserade sånger.

Plattan fortsätter i ett lågmält tempo som känns behagligt men inte särskilt upphetsande. Jag har inga problem med tempot, det är bara att det ibland blir lite (gäsp) för segt. Jag kommer inte in i låtarna på det sätt jag önskar mig, det finns inte rätt bränsle för att starta upp motorn helt enkelt. Vad är detta? Tänker jag efter den fina starten och lyssnar om och om igen i mitt letande efter känslan som blir till en gnista för tändstiftet som leder till mitt inre.

Jag fastnar lite lätt för den vackra ”My Sister My Spouse” samt ”Lionkiller Got Married”, men mycket mer än så blir det inte denna gången tyvärr. Aningen besviken lutar jag mig tillbaks tar fram mitt lilla anteckningsblock och skriver ned titeln på öppningsspåret för att kanske använda den på någon privat blandning i framtiden, den hade klass medans de övriga kanske inte kan betecknas som helt ”kass” McCombs, men du kan så mycket bättre.

Tomas Ingemarsson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

16

06 2009

Your Comment