Italiensk progressiv metal av bra klass

Pathosray "Sunless skies" (Frontiers/BAM)
Pathosray ”Sunless skies” (Frontiers/BAM)

betyg418

Den som inhandlar ”Sunless Skies” kommer att ge öronen en dos progressiv metal av bra klass från Italien i form av andra skivan från Pathosray. Musiken har inslag av exempelvis Dream Theater, Symphony X och Fates Warning men är inte fullt i klass med dessa – än är bäst att tillägga, för bandet har stor potential och kommer troligtvis att bli bättre för varje skiva.

”Crown Of Thorns”, ”Sons Of The Sunless Sky” och ”Poltergeist” är undertecknads personliga favoriter efter ett tiotal lyssningar. Sångaren Marco Sandron är värt ett extra omnämnande eftersom han låter mer engelsk i uttalet än de flesta italienska sångare och växlar naturligt mellan lugn och aggressiv sång. Och duktige gitarristen Alessio Velliscig tar varje chans han får att bränna av solon i Yngwie Malmsteen-stil. På ”Perpetual Eclipse” och ”Poltergeist” gästsjunger Silvia Marchesan och på ”The Coldest Lullaby” och ”Rainfall” är det Klaaire som ger en hjälpande hals. Båda kompletterar Marco på ett bra sätt och bidrar till skivans variationsrikedom. ”Sunless Skies” rekommenderas för den som vill ha sin metal varierad och melodiös (men ändå med ett visst sting).

Magnus Bergström

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

17

05 2009

Your Comment