Retar den där lilla nerven som är så svårflörtad

 

King Creosote "Flick the Vs" (Domino/Playground)
King Creosote ”Flick the Vs” (Domino/Playground)

betyg310

Mannen från Skottland med den försiktigt dystra stämman har ett nytt album ute. Vi pratar alltså om Kenny Anderson som är känd som King Creosote. Det lär vara det 5:e ordinarie albumet om man inte räknar med de hembrända prylar han släppt under sin tid, då är vi nog nära 40-strecket.

Det finns alltid något intressant över King Creosote’s produktioner som retar den där lilla nerven som är så svårflörtad. Så också denna gång, men bara i omgångar. Det finns en liten glänta där den engelska folkmusiken lyser igenom svagt, vilket stundtals påminner en aning om Fairport Convention. På andra ställen lyser den med sin frånvaro och istället får vi levererat en tydlig och stark indiepop, vilket är de ställen som tilltalar mig mest.

Skivan startar lite småsömnigt för att sedan vakna upp med låten ”Camels Swapped For Wifes” vilket är ett alldeles lysande stycke indie. Fortsätter lika starkt med ”No Way She Exists”. Lugnar av en aning igen, för att sedan ta fram hungern och drivet igen i ”Coast On By”. Fint snickrade små popmelodier även i de lugna partierna, men på denna platta gör sig Creosote-känslan bäst i de lite mer fartfyllda alstren. En stark 3:a är betyget på detta album som går lite i vågor för mig.

Tomas Ingemarsson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

15

05 2009

Your Comment