Tajta byxor, långt hår

The Answer "Everyday Demons" (SPV/Border)

The Answer "Everyday Demons" (SPV/Border)

betyg44
Det bara blixtrar till när jag för första gången hör den här gruppens andra skiva. Tror jag är förflyttad till en irländsk rockklubb, vaknar till efter första låten och bästa spåret Demon eyes men märker att jag är hemma. Vad var det som hände? Är det Jimmy Page och Robert Plant som vräker på i högtalarna? Nej det är The Answer, Irlands nya hårdrocksexport.

Här på uppföljaren till kritikerrosade Rise från 2006, gör bandet en rakt igenom utmärkt platta; man känner att 70-talet har vaknat och är tillbaks. För anhängare av AC/DC, Free, Black Crowes, Led Zeppelin osv så är The Answers nya ett givet inköp. Likheter finns med nyare band som Airbourne och Black Stone Cherry och listan kan göras väldigt lång när man letar influenser. Det här är 70-tal i 2000-talstappning. Enkelt men ändå fullständigt. Ett kliv rakt upp från förra releasen, och frågan är om inte denna kommer stå sig som en av årets bästa alla kategorier. Ska något band toppa detta så får de det svårt. Det är svängig, röjig bluesdoftande rock’n’roll raktigenom och låtarna bara växer. Bara att sätta på och drömma sig bort. Kanonplatta. Visst, de värmde upp scenen för AC/DC nu senast, men nästa gång är de huvudattraktionen! Köp-köp-köp!!!

Lars Söderberg

Här en fet påsksmäll, i form av ett smakprov till er som ännu inte är övertygade om The Anwers rejäla storhet, och för er andra också…

THE ANSWER 10. Juni 2007 – Classic Rocknacht – Köln, Palladium
www.rockpalast.de/video.phtml?id=the_answer

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

10

04 2009

Your Comment