Akustisk Bluegrass

coal porters 6

The Coal Porters ”No 6” (Prima/Border)

The Coal Porters bildades i Los Angeles men flyttade till London och skapade på 2000-talet sitt eget sound, akustisk Bluegrass med nya undertoner av Americana. The Coal Porters är: Neil Robert Herd (gitarr och sång), Paul Fitzgerald (banjo och stämsång), Sid Griffin (mandolin), Andrew Stafford (kontrabas) och Kerenza Peacock (fiol och sång). No 6 är deras fjärde album och bandet har turnerat inför stor publik i USA, Frankrike, Irland, Norge och Hultsfred i Sverige.

The Coal Porters har alla ingredienser man kan förvänta sig om man gillar akustisk Bluegrass med inspiration från 1920-talet. Själv är jag kanske lite ljummen för Bluegrass i största allmänhet men Hayseed Dixie, Steve Earle och The Coal Porters utgör undantagen. Första gången jag hörde The Coal Porters var deras förra utmärkta skiva Durango där jag blev mycket förtjust i deras instrumentsättning. Det nya albumet når inte riktigt upp till föregångaren men har en del riktigt bra låtar såsom: Unhappy Anywhere, The Old Style Prison Break och Another Girl-Another Planet.

Börje Holmén

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

11

10 2016

Your Comment