Handen på hjärtat, det här är bra

asta kask

Asta Kask ”Handen på hjärtat” (Kloakens Alternativa Antiproduktion)

Ett som är säkert och det är att Törebodabandet Asta Kask inte har försökt att mjölka ur allt ur sitt namn de senaste dryga 30 åren (och det är något som de ska ha en stor eloge för). Sedan tidigt 80-tal har man släppt ifrån 2 fullängdare, ett gäng briljanta singlar och någon splitutgåva här och där. Nu med Handen på Hjärtat släpper man sitt blott tredje fullängdsalbum.

Jag ska villigt erkänna att jag är positivt överraskad över hur bra nya Asta Kask låtar låter år 2013, eftersom jag var tveksam till skivan innan den letade sig in i stereon. Sen tog det ett par lyssningar innan den visade att den faktiskt håller ganska bra.

Precis som vanligt är det textbaserad snabb trallig punkrock som gäller. Vi får med andra ord ungefär det som vi kunde förvänta sig. Bäst blir det i den inledande USA-fientliga ”Världens räddaste band”. Efter det går skivan något upp och ner, men trots några få tråkigare låtar lyser guldkornen (vilka är ännu flera) än starkare och därmed upplevs skivan som bra. Andra låtar som är skivans riktiga höjdpunkter är ”Folkets arme” och ”Vredens barrikad”.

Lars Svantesson

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

28

06 2013

Your Comment