Ett stort steg in i rockträsket

ryanbingham-tomorrowland

Ryan Bingham ”Tomorrowland”  (Axter Bingham/Border)

Ett stort framtidslöfte vars debutalbum doftande americanans gyllene framtid för några år sedan. Sen har det väl gått så där. Visserligen skrev Ryan The Weary Kind, temat till den utmärkta filmen Crazy Heart, men sen har det väl gått så där. Detta är hans fjärde utgåva där han lämnar countryns hjulspår och tar ett stort steg in i rockträsket.

Borta är de storslagna melodierna från debuten och det lätta countrydoftande hantverket. Rösten är densamma som tidigare, grov som om halsmandlar och stämband har varit konserverade i rockdrycken Jack Daniels sedan barnsben.

Musiken är rockig i gitarrfyrkant som hela tiden håller sig innanför standardramen. Inga överraskningar alltså.
Sen finns det stunder då  man undrar om Brucan Boss har smugit sig in i studion och tagit över sångmicken. Men det är klart, vill Ryan rocka röven av Nashville ska han försöka. Jag är skeptisk denna gång.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

13

03 2013

Your Comment