Dagens dubbel

tim+tracey

Tim Burgess ”Oh no I love you” (O Genesis/Border

Tracey Thorn ”Tinsel and Lights” (Strange Feeling/Border)  

Två engelska vokalister, en man och en kvinna. Mannen Tim med förflutet i brittpopparna Charlatans har lierat sig med Nashvillebaserade Lambshopledaren Kurt Wagner. Den senare har på sina egna album mixat country, silkesstråkar och den vitaste soulmusik i branchen idag. Detta får också bilda grunden för Tim Burgess på hans första solofärd.

Redan från första spåret kan man snabbt konstatera att det låter förbenat bra om denna duo. Kurt Wagners produktion är lågmäld men också rik på musikaliska små finesser och delikata vändningar. Ovanpå  den sympatiska musikmattan svävar Tims röst.

I låt efter låt  övertygar han som en säker och stilren sångare med både country och soulstänk i rösten. Han skapar här en modern popmusik utan att egentligen anstränga sig. Oh no I love you är en poppärla av det smakfulla slaget.

Tracey Thorn har också skapat popmusik på ett liknade sätt under åren. Först genom gruppen Everything But the Girl som räddade delar av det synthskadade åttiotalet med sin melankoliska och melodiösa engelska pop. Hon har också ett par snygga soloalbum av senare datum i sitt musik-CV.

Tinsel And Thorn är egentligen ett julalbum som kom ut sent i höstas. Men vi glömmer det här med nya skivor en stund för detta är ett album som har sån kvalité och inneboende känsla så det räcker till nästa december.

Detta beror till stor del på Traceys röst som värmer och strålar av en positiv innerlighet och melankoli. Hon tolkar bland annat Joni Mitchells River, Randy Newmans Snow och Lows Taking Down The Tree strålande.

Hennes man och livskamrat Ben Watt finns med i musikerskaran på Tinsel And Thorn. Det skulle smaka mumma med ett nytt EBAG-album innan nästa jul. Tinsel And Thorn kommer att räcka hela vägen dit.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

11

03 2013

Your Comment