Skulle sitta som ett smäck på en sommardansbana

My Darling Clementine ”How do you Plead?” (Drumfire/Playground)

My Darling Clementine har förmodligen tagit sitt namn efter den engelska folkvisan med samma namn. Michael Weston King är ena halvan av duon. Han är en habil låtskivare som ingått i flera engelska grupper och spelat sig upp och ner och tvärs över ögruppen som soloartist. Hans kvinnliga  partner Lou Delglish är helt okänd för mig, men funkar bra här.

Musiken på detta album är starkt americana- och countryinspirerat. Den har klara melodihakar eftersom Michael skrivit alla låtar och han har alltid varit en pålitlig och fiffig låtmakare. Sen är det ju kul och ibland rent utav vackert med duetterna på How Do You Plead ?

Musiken är klart dansinriktad och skulle sitta som ett smäck på en sommardansbana i landet vi lever i. 100,000 Words, Nothing Left To Say och Going back To Mephis är låtar som många svenska dansband skulle krypa en kilometer på alla fyra efter orkesterbussen för att ha på sin spellista.

Den stora faran är om låtarna översätts till svensk dansbandsromantik för då försvinner ofta låtens struktur och spänning. Så varför inte, och detta är ett hett tips till något hugat dansband med lite dimensioner och känsla för sammanhanget. Kör hela plattan rakt av på engelska och ni kommer att tro på musikens inneboende kraft igen och dansgolvet kommer att bli knökfullt.

Bandet bakom denna duo med engelska veteranerna Martin Belmont och Gereint Watkins i förarsätet bidrar naturligtvis till svänget och känslan. Får jag lov?

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

04

08 2012

Comments are closed.