Rodney tar hjälp av sina vänner

Rodney Crowell ”KIN: Songs by Mary Karr & Rodney Crowell” (Vanguard/EMI)

Kanske har Rodney Crowell drabbats av skrivkramp eller så förlitar han sig på devisen ’ombyte förnöjer’. För på detta småtrevliga album med den småvitsiga titeln KIN har han inte bara delat på låtsmederiet utan också bjudit in musikaliska vänner och bekanta att medverka.

Norah Jones, Vince Gill, Lucinda Williams, Rosanne Cash och allas duettälskling Emmulou Harris står i kö till studion och får Rodney att blomma upp på nytt. De senare soloalbumen han givit ut har varit ovanligt bleka och grå.

Hans nya samarbetspartner Mary Karr är journalist, författare men kanske mest känd i USA som poet. Hur deras samarbete har sett ut kan man väl bara ana, men det tycks som det nu flyter på bra igen med Rodneys utmärkta melodikänsla som bottenfundament i många av albumets låtar. Vill du kolla in en riktig Rodneypärla rekommenderar jag den underbara balladen Til I Gain Control Again som han skrev tidigt i sin karriär. Albummässigt är fortfarande The Huston Kid från 2001 oöverträffad.

På aktuella KIN myllrar det igen av bra låtar och välfungerande texter. Med titlar som If The Law Don´t Want You (med Norah Jones), God Missing You (med Lucinda Williams) och Sister, Sister (med Rosanne Cash) bevisar Rodney Crowell att han, With A Little Help From His Friends, är tillbaks på banan.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

12

06 2012

Comments are closed.