Ibland sprakar det om Sinéad O´Connor

Sinead O´Connor ”How about I be me (And you be you)?” (One Little Indian/Border)

Hennes privatliv har under åren som gått sedan megahiten Nothing Compares 2 U överskuggat hennes artistiska och musikaliska gärningar. Ett undantag är reaggae-albumet Throw Down Your Arms som producerades av Sly and Robbie och var klart godkänt, samt innehöll ett helt album med dubversioner.

Nu har Sinéad tagit upp samarbetet med producenten John Reynolds  som också var hennes första man. Resultatet av detta samarbete är väl inte den stora comeback som vi väntat på. Men Sinéad går som vanligt sin egen väg som tur är och sjunger med stor övertygelse och skärpa  i rösten som få kvinnliga artister förunnat idag. Ett bra exempel på detta är inledande 4th & Vine, som lär handla om ett förhållande med regissören Neil Jordan.

Direkt lysande är John Grant-covern Queen Of Denmark med de inledande raderna “I wanted to change the world, but I couldn’t even change my underwear”.

Vatikanen får sig en släng i Take Of Your Shoes och V.I.P behandlar kändisskapets baksidor. Så visst behöver vi kvinnliga musiker som Sinéad som ibland står med bägge fötterna på jorden, men lika ofta svingar vilt åt alla håll samtidigt, utan att ha markkontakt.

Allt är inte bra, med när det är det , då sprakar det om Sinéad O´Connor.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

03

05 2012

Comments are closed.