Få melodislingor man minns

Dr. John Tribal (429/Playground)
Dr. John ”Tribal” (429/Playground)

betyg 2

Den kära funkdoktorn Mac Rebernack fortsätter oförtrutet att producera nya album. Tribal är det senaste i den långa raden. Han har odlat sin egen stil ofta med det ypperliga kompbandet The Lower 911 i ryggen.

Sedan sjunger han med en helt unik stil, som ingen kan ta ifrån honom. Hör du Dr. John så vet du att det är Dr. John. Det gäller även på de plattor när han tolkar Johnny Mercers låtskatt, eller när han tar sig an Duke Ellingtons musik ypperligt på Duke Elegent från 1999. På senare album som City That Care Forgot har Dr. John bearbetat sitt eget och andras trauman i New Orleans efter orkanen Kathrina.

På Tribal är det fortfarande i New Oreleans vi befinner oss ljudmässigt. Men Dr. John låter faktiskt lite trött, för en gång skull. Även om musiken bakom hans karaktäristiska röst småkokar och puttrar vidare med sin funkform så engagerar det inte på samma sätt som tidigare. Sexton spår och få melodislingor man minns är inget bra recept att koka gumbo på. Dessutom är det dåligt kryddat. Pröva istället de andra Dr. John-album som finns nämnda här ovan. Där funkar Dr. John som han ska.

Bengt Berglind

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

31

12 2010

Your Comment