Rå styrka och romantisk lätthet

Drudkh Handful Of Stars (Season Of Mist/Sound Pollution)
Drudkh ”Handful Of Stars” (Season Of Mist/Sound Pollution)

betyg 4

Ukrainska Drudkh vilar inte på lagrarna direkt. Förra albumet Microcosmos kom för bara ett år sen och alldeles nyligen släpptes Sun in the house of the scorpion med sidoprojektet Blood of Kingu, där man mer än i Drudkh plöjer i black metalfåran, så att säga. De är produktiva som få, men ödslar heller ingen tid alls på att synas på annat sätt än genom musiken. Kanske borde fler band följa deras exempel?

Nya Handful of stars har en väsentligt klarare ljudbild än Microcosmos. Helheten drar än mer åt det melodiösa, en utveckling som Drudkh följt ganska rätlinjigt från de första, bra mycket tyngre och oslipade släppen. Utan att ännu i alla fall nagga grundformeln i kanten. Förfinad balans mellan rå styrka och romantisk lätthet.
Handful of stars innehåller ett par verkliga pärlor, med det centrala eposet Towards the light som självklar höjdpunkt. Bländande, sparsmakat spel på alla strängar.

Mats Johansson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

14

10 2010

Your Comment