Som ett slag mot magen på samhället

Sista Sekunden Åldras med stil (Instigate/Sound Pollution)
Sista Sekunden ”Åldras med stil” (Instigate/Sound Pollution)

betyg 4

Skånska bandet ”Sista Sekunden” speglar genom sina texter det moderna samhället, allra bäst gör man det i låtarna ”Min Stad”, ”Morfar Knut” och ”Det Nya Fenomenet Piratkopiering”.

Den förstnämnda låten handlar om att ett kallt samhälle där ingen längre bryr sig om sina medmänniskor och där människorna har börjat ge upp. I ”Morfar Knut” skriker man ut sin aggression över att företag som flyttar ut produktion utomlands och behandlar sin inhemska arbetskraft på ett omänskligt sätt. Man ger sig även in i piratkopieringsdebatten och menar att det enda den handlar om är att göra de redan rika ännu rikare.

Plattan är bandets tredje fullängdare och den rör sig fritt mellan hardcore och vanlig renodlad punk. Musiken och lyriken fungerar i en perfekt symbios, vilket gör lyssningen till ett rent nöje. ”Att åldras med stil” är en helskön platta som bara växer för varje lyssning.

Lars Svantesson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

11

06 2010

Your Comment