Svensk death metal av hög klass

Syn:Drom With Flesh Unbound (Vicisolum/Sound Pollution)
Syn:Drom ”With Flesh Unbound” (Vicisolum/Sound Pollution)

betyg 3.5

Det är glädjande att konstatera att svensk death metal är fortsatt välmående. Sundsvallgrabbarna i Syn:Drom levererar med sin debutplatta With Flesh Unbound i stort sett exakt det som ett death metal-fan vill ha: högt tempo och bra sång i stil med Morbid Angel och Vader, men med liiite mer melodier.

Speltiden 35 minuter är för genren helt ok = en lagom dos mangel när så önskas. Om dom melodiösa inslagen varit fler så hade betyget blivit högre. Det är sådana grepp som gör att death metal-band har möjligheten att sticka ut mer från mängden. För ska man anmärka på något så är det att ibland känns With Flesh Unbound som att lyssna på en och samma låt.

Bäst på skivan är inledande (ja, jag bortser från det ganska intetsägande introt) Scorned Messiah och avslutande Winds Of Disease, som båda är ganska varierade och med sångaren Jonny Pettersson i absolut toppform.

Jag måste också lyfta fram trummisen Daniel Mikaelsson som håller lika hög klass som dom stora namnen i genren.

Syn:Drom är onekligen ett intressant band att hålla ögonen/öronen på nu och i framtiden (då förhoppningsvis med fler melodiösa inslag).

Magnus Bergström

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

15

05 2010

Your Comment