Dansk mix av vin och vatten

Volbeat Beyond Hell/Above Heaven (Medley/EMI)
Volbeat ”Beyond Hell/Above Heaven” (Medley/EMI)

betyg 3.5

Succédanskarnas nya giv börjar bra, med hårdrocksstänkare som The Mirror And The Ripper och Who They Are.

Men redan tidigt dyker låtar som A Better Believer och A New Day upp, och det är den typen av låtar som gör att jag inte kan ge bandet ett högre betyg. Det handlar helt enkelt – mer eller mindre – om karbonkopior på sådant som bandet gjort förut. Och då inte bara en gång… I mångt och mycket beror mina invändningar på sångaren/gitarristen Michael Poulsens sätt att återanvända samma sångstruktur om och om igen. Nej, tacka vet jag 7 Shots, i vilken den lugna inledningen stegras med metalriff och avslutas i thrashstil. Extra plus för gästsången av Mille Petrozza (Kreator). 16 Dollars låter som om bandet kört sina influenser i en mixer och resultatet blir då en ganska galen blandning av så olika artister som Social Distortion, Johnny Cash, Ramones, Metallica och Elvis Presley. Läckert!

Skivans bästa låt är utan tvekan Evelyn med – surprise! – Mark ”Barney” Greenway (Napalm Death) som gästsångare. En riffstark låt som i dom aggressiva partierna för tankarna till Entombed. En annan favorit är medryckande A Warrior’s Call, med en refräng som inbjuder lyssnaren till att sjunga/skrika med. Och jag kan inte annat än tycka att det är charmigt när bandet tackar publiken för framgångarna i avslutande Thanks, som handlar om bandets väg till framgången.

Trots flertalet låtljusglimtar är ändå känslan att danskarna mixar vin och vatten i allt för stor utsträckning. Och det är knappast smickrande för herr Poulsen när låtarna med gästsångare sticker ut allra mest. Å andra sidan slukar ”den stora massan” Volbeat med hull och hår, så varför ska en recensent klaga egentligen…

Magnus Bergström

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

30

10 2010

Your Comment