Små ögonblicksskildringar och historier

John Fullbright ”The Lier” (Blue Dirt/Border)

En förmodligen helt okänd amerikansk pianist, sångare och låtskrivare du aldrig har hört talas om. Någon som förmodligen aldrig spelats på radio eller tv här i landet. Men det är kanske inte så konstigt då det var sju år sedan hans förra album Songs och hans första som kom redan 2012.

Mellan varven har han tydligen jobbat som producent och kompmusiker åt mer kända musiker i USA. Om jag ska försöka sätta in John Fullbright i ett för oss musikaliskt sammanhang så kunde man nog hitta honom sittande på en svalkande veranda vid sitt piano i Oklahoma som är hans hemstat. 

Hans musik och framtoning kan tänkas vara en lantlig hybrid av Billy Joel och Elton John. Allra bäst hör man detta när han sitter och sjunger och spelar piano solo. Hans texter är små ögonblicksskildringar och historier, kolla in Stars och Unlocked Doors på detta album.

Det funkar ändå bra när han omger sig av ett gäng musiker och musiken snuddar vid country, honkytonk eller hälsar på in New Orleans.

The Lier med John Fullbright bjuder på en omväxlande variation av Americana. Passar mig bra.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

14

10 2022

Comments are closed.