Plattan i botten

Monster Truck ”Warriors” (Warner)

Om du trånar efter känslosamma stunder och finstämda nyanser så sök på annat håll för gosande är inte Monster Trucks egenart vilket deras namn vittnar om och deras fjärde album bestyrker. Med råa riff av ursprunglig prägel, frejdiga allsånger och refränger skapade med öldrickande festivalpublik i åtanke frammanar Warriors en testosteronfylld hyllning till rock n’ roll när den är som mest smutsig, svettig och rakt på sak.

Med stridsropet – en för alla, alla för en – inleder titelspåret sin galopperande ritt med krutröken dallrande i bakhasorna och det frenetiskt ylande gitarrsolot som bidragande sporre. Det harmoniserade drivet andas intensiv attityd och lyssnaren blir skyndsamt medveten om att det är dags att rocka loss och plocka fram sin inre krigare och ta tag i alla framtida utmaningar.

Fuzz Mountain följer upp kämpaglöden med en vilja av stål. För den som vill klättra mot musikaliska höjder och kommer tillräckligt högt så går det att hitta spår av Black Sabbath, men det funkar lika bra att hålla sig på mattan, även om det kommer att bli svårt att sitta still. De gamla bluesiga skolackorden och den imponerande orgeln vill liksom dra med dig.

Med en rivstart drar Golden Woman igång och här gäller det att hänga med i svängarna när den attraktiva kvinnan beskrivs med en alldeles egen twist. En partysång som med sina svulstiga riff är placerad mitt i händelsernas centrum. En explosiv, högoktanig och fartfylld uppenbarelse som är över innan du ens hinner blinka.

Det är alltid tacksamt när ZZ Top-influenserna får fäste och Get My Things & Go är ett levande bevis på detta fenomen. Självfallet är inriktning av den tyngre arten med en intensitet som byggs upp vartefter sången fortskrider. Publikfriande i sin karaktär. Övertygande i sin utformning. Jordnära i sin uppbyggnad. Favorit i mitt tycke.

Det kanadensiska bandet Monster Truck från Hamilton, Ontario har än en gång satt ett djupt avtryck. Alla goda ting är tre och fåran som de plöjer med grunderna i blues, sydstats – och hårdrock går spikrakt i rätt riktning. Medan tiderna är tuffa erbjuder Warriors ögonblick av ren okomplicerad verklighetsflykt som vi alla kan ha nytta av just nu.

 Thomas Claesson

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

28

10 2022

Comments are closed.