Adrenalinstinn metal med fläskiga riff och muskulös sång

Once Human ”Scar Weaver” (Ear/Playground)

Tredje gången gillt? Nog för att de två tidigare skivorna varit bra men 2022 har alla bitar fallit på plats för Logan Mader (ex-Machine Head) och Lauren Harts bebis.

Scar Weaver är fylld till bredden med adrenalinstinn metal. De fläskiga riffen från Logan och huvudsakliga låtskrivaren Max Karons duggar tätt på denna maffiga tiolåtarssmocka på 40 minuter.

Starkast av alla lyser Lauren och hennes röst; hon både growlar och sjunger mjukare än mjukast och det hörs alltid att det är just hon som är i farten. Snacka om ett eget varumärke!

Eidolon brakar igång och tar inga fångar; antingen är du med och röjer eller också kan du spana in senaste Melodifestivaldeltävlingen i repris. Logan visar redan från start att hans fläskiga riff inte går att värja sig emot. Det är bara att ge sig hän och njuta av röjet.

Deadlock, som släpptes redan förra året, utsåg jag då till årets duett och är aktuell för samma titel även i år. Lauren Hart och Robb Flynn (Machine Head) leker ”busar” i musikvideon som även den håller hög klass

Scar Weaver är som ett koncentrat av allt som är Once Human och här snackar vi alltså om en tittellåt som lever upp till sitt ansvar.

Desterted och Only In Death blandar aggressiv och ren sång och i dessa bjuds det på åtskilliga exempel på Laurens flexibla och muskulösa röst.

We Ride är en snabb rackare som bitvis gränsar till death metal. Uppiggande! .

Med tanke på alla rosor jag delat ut ovan kanske betyget känns i snålaste laget. Men det finns en förklaring:

Det är tio låtar på skivan och det är tur för ett par av dom är väl lika sina kamrater (till exempel Erasure) och känslan av reprismalande pockar på uppmärksamhet. En halvballad med tryck i och/eller en instrumental låt kanske kan vara något nästa gång?

Magnus Bergström

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

04

03 2022

Comments are closed.