Överraskande fenomenalt

Bobby Ramone ¨Rocket to Kingston” (Pinhead Records)

Album of the year skriker en sticker på omslaget på skivan som inte bara är att knata in i skivbutiken och hämta ut. Det krävdes lite mer fight än så, men det är en annan story. Låt oss i stället sätta tänderna i den här skivan och utforska om det är årets album (år 2021). Men först måste vi ta oss ut på en tidsresa bakåt i tiden, för vi ska lyssna och titta på The Ramones. Varsågod tag plats i tidsmaskinen.

ZooooooooM ZoooooM Boom Crash! Vad hände?

Något har uppenbarligen gått fel i denna tidsresa tillbaka i tiden för att se The Ramones på ett skitigt CBGB’s i New York. Förvisso går elgitarrerna, basen och trummorna på i sedvanlig snabbhet, men det är något konstigt med både texterna och sångaren. Killen på sång både ser ut och låter som Bob Marley. Eller som han numer heter Bobby Ramone. Rocket To Kingston, alltså.

Någon tjomme (eller några tjommar) som mixat The Ramones musik, plus Dee Dees inräkningar, med Bob Marleys sång. Dessutom ett extra plus de sköna nya låttitlarna. Naturligtvis inget nytt under solen att mixa ihop musik på det viset, men fenomenalt gjort. Det är något ni alla behöver höra. Ni har tur ni som vill upptäcka den här musiken för den finns på Spotify.

Årets skiva? Antagligen inte, men definitivt mycket trevligt för stunden.

Lars Svantesson

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

07

02 2022

Comments are closed.