Kraftpaket med melodikrokar att fastna

livingdeadgirl300

Living Dead Girl ”Exorcism” (egen utgivning)

Den här godbiten släpptes lite under radarn i somras i och med att det rör sig om en självfinansierad egen utgivning. Dags att åtgärda det, känner jag, för Exorcism förtjänar en stor publik eftersom den är bra mycket hetare än det mesta i nu metal-genren.

Nu metal förresten; den elva låtar starka debutskivan är en smältdegel av metal, pop, rock, nu metal, goth, punk, metalcore – och jag har säkert glömt någon genre.

Det finns spår av New Years Day, In This Moment, Butcher Babies, Slipknot, Marilyn Manson och… Avril Lavigne! Faktum är att ”inspirationslistan” egentligen aldrig tar slut.

Det om något är väl ett progressivt kraftpaket? Och jodå, denna smått osannolika blandning fungerar; det är dagens sanning.

Melodikrokar att fastna i är nämligen mer regel än undantag.

Jag väljer att lyfta fram fyra av låtarna:

Alive öppnar starkt med plattan i mattan och en ”take no prisoners”-attityd. Så här ska en medryckande öppningslåt vara.

Exorcism. Vem kan och vill vara stilla när en energibomb som denna briserar? Inte jag i alla fall. Refrängen är löjligt medryckande.

Poltergeist. Blandar mjukt och hårt och allt däremellan. Missa heller inte den välgjorda videon.

Stronger. Kraftfull ballad utan sidospår, med stark sång av frontkvinnan Molly Rennick, som ger lyssnaren tid till eftertanke.

Visst finns det några svackor här och där och då handlar det om en eller ett par låtar som liksom inte går i mål; de smälter ihop till en massa som inte tar sig någonstans och saknar något som sticker ut.

Men vad gör det när merparten av låtarna rätt -och gör det rejält. I mina öron är det ingen tvekan om att vi har att göra med ”modern musik” när den är som bäst.

Ge kanadensarna chansen för det är de värda. Annars är faktiskt risken att du missar något kul och en gnutta omskakande och vem vill det…

Magnus ”Betygsfyran” Bergström

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

18

10 2021

Comments are closed.